آهسته آهسته به برگزاري رويداد جهاني ساعت زمين
در روزهاي آغازين سال 1397 نزديك ميشويم.
ساعت زمين
ساعت زمين يك رويداد جهاني سازماندهي شده
توسط ((( صندوق جهاني طبيعت ))) است.
خانوادهها و كسب و كار با خاموش كردن چراغها و ساير دستگاههاي الكتريكي غيرضروري خود به مدت يك ساعت آن را يادآوري ميكنند و آرمان نخست اين اقدام اين است كه آگاهي دربارهٔ تغييرات آب و هوايي و نياز به مصرف محتاطانه انرژي در جهان ابقا شود.
ساعت زمين نخستين بار توسط روزنامه سيدني مورنينگ هرالد در سال ۲۰۰۷، زماني مطرح شد كه ۲٫۲ ميليون نفر از ساكنين سيدني اقدام به خاموش كردن چراغهاي غيرضروري كردند. به دنبال اين اقدام سيدني، بسياري از شهرهاي ديگر جهان، اين رويداد را به تصويب رساندند.
نخستين گراميداشت ساعت زمين در ايران در سال ۱۳۹۰ و با خاموشي چراغهاي برج ميلاد در تهران انجام شد.
در سال ۱۳۹۱ تعداد بيشتري از شهرها سازههاي معروف ايران به اين حركت پيوستند و افزون بر برج ميلاد، برج آزادي تهران، سيوسه پل اصفهان، پل سفيد اهواز و ساعت ميدان شهرداري رشت نيز چراغهاي خود را خاموش خواهند كرد.
سومين گراميداشت ساعت زمين در ايران در سال ۱۳۹۳ و با مشاركت تعدادي از شهرهاي ايران از جمله تهران، تبريز،اصفهان، #پلدختر (به عنوان اولين شهر ايران در بين شهرهاي غير مركز استان)، رشت و قم صورت گرفت. در تبريز، سيستم روشنايي كاخ شهرداري تبريز، به مدت ۱ ساعت خاموش شد.
شهر مشهد براي اولين بار در سال ۱۳۹۴ با خاموش كردن ساختمان مركزي شهرداري و تالار شوراي شهر به مدت ۱ ساعت به برنامه ساعت زمين پيوست.
چهارمين برنامه ساعت زمين در ايران، همزمان در شهرهاي اروميه، تهران، تبريز، اصفهان و … در تاريخ ۸ فروردين ۱۳۹۴ برگزار شد.
پنجمين برنامه ساعت زمين در ايران، شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۴ خورشيدي، ساعت ۲۰:۳۰ برگزار شد.
ششمين برنامه ساعت زمين در ايران، شنبه ۵ فروردين ۹۶ از ساعت ۲۰٫۳۰ تا ۲۱٫۳۰ اجرا شد. به مناسبت مراسم ساعت زمين چراغهاي پل طبيعت و برج ميلاد و تمام المانهاي مهم شهري تهران و در شهر ميبد كهن دژ نارين قلعه از ساعت ۲۰و ۳۰ دقيقه تا ۲۱ و ۳۰ دقيقه خاموش شد./منبع ويكي پديا