سدسازي بدون نظرخواهي از سازمان محيط زيست

۲۸ بازديد ۰ نظر

مديركل ارزيابي اثرات زيست محيطي سازمان حفاظت محيط زيست با تاكيد بر اينكه وضع قانون هواي پاك يك حركت زير ساختي مهم است، گفت: متاسفانه در گذشته پروژه‌هاي بسياري بدون نظر محيط زيست اجرا شد كه در حال حاضر از آنها به عنوان معضل ياد مي‌شود. تعدادي از سدسازي‌هم نمونه از اين پروژه‌ها است.

به گزارش ايسنا، حميد جلالوندي با بيان اينكه ضوابط و استانداردهاي بسياري در حوزه محيط زيست تدوين شده است، گفت: ما در بحث تقنيني مشكلي نداريم اما همواره در اجرا دچار مشكل بوده‌ايم به طوري كه هر وقت خواستيم  قانوني را اجرا كنيم با مجموعه‌اي از عوامل بازدارنده مواجه شديم.

وي با اشاره به اينكه مطلوبيت يا كيفيت خوب محيط زيست تنها با اقدامات سازمان محيط زيست تبلور پيدا نمي‌كند، در اين باره در يك برنامه راديويي تصريح كرد: مجموعه‌اي از اقدامات هماهنگ بين دستگاه‌هاي مرتبط مي‌تواند سياست‌ها را به سمت و سويي ببرد كه مردم خروجي‌اش را در ايجاد محيط زيستي خوب ببينند.

محيط زيست در تصميم‌گيري‌ها اولويت نبوده است

مديركل ارزيابي اثرات زيست محيطي سازمان حفاظت محيط زيست تاكيد كرد: اگر در سطح كشور و جامعه، مسائل محيط زيستي بحراني يا مشكل‌داري وجود دارد كه به عنوان يك پديده يا يك مشكل روي ميز است و مردم با آن درگير هستند، نشان از اين است كه محيط زيست در تصميم‌گيري‌ها اولويت نبوده است.

جلالوندي در ادامه اظهار كرد: سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان متولي دولتي بخش محيط زيست كشور سلسله اقداماتي را از زمان شكل‌گيري انجام داده و در بعضي از حوزه‌ها نيز موفق بوده است اما در بعضي از حوزه‌ها به دليل ناهماهنگي دستگاه‌هاي ديگر نتوانسته به هدف اصلي برسد.

وي تاكيد كرد: ما در  حوزه قوانين محيط زيست مشكلي نداريم، اما در اجرا، هميشه دچار مشكل بوديم، به طوري كه وقتي خواستيم قوانين را اجرا بكنيم با مجموعه‌اي از عوامل بازدارنده مواجه شديم.

با شعار محيط زيست راه به جايي نمي‌بريم

جلالوندي با يادآوري شعار «دولت محيط زيستي» رئيس‌جمهور روحاني اظهاركرد: شعار دولت محيط زيستي به اين معناست كه بيشتر مصوبات، اعتبارات و رويكردها به سمتي سوق يابد كه محيط زيست اولويت باشد. اگر اين شعار در عمل انجام شود وضعيت محيط زيست هر روز بهتر مي‌شود اما اگر اين شعار در قوانين و ساير موضوعات، خودش را نشان ندهد، صرفا با گفتن شعار «دولت محيط زيست» راه به جايي نخواهيم برد.

مديركل ارزيابي اثرات زيست محيطي سازمان حفاظت محيط زيست در پايان قانون هواي پاك را يك حركت زيرساختي مهم برشمرد و گفت: در دولت دوازدهم، آيين‌نامه‌هايي مورد نياز قانون هواي پاك تهيه شده است اما پروژه‌هاي بسيار زيادي در گذشته بدون نظر محيط زيست اجرا شده و اكنون به عنوان معضل با آنها مواجه هستيم. فعاليت‌هايي كه در حوزه سدسازي در كشور پيش آمده و منجر به خشك شدن تالاب‌ها و رودخانه‌ها شده، از جمله پروژه‌هايي است كه بدون ارزيابي زيست محيطي بوده است.


تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد