تغذيه بر روي تمام قسمت هاي بدن از جمله قلب تاثير مي گذارد، در ادامه غذاهايي معرفي مي شوند كه به حفظ سلامت قلب كمك مي كنند
مراقبت از قلب با تغذيه سالمبيماري هاي قلبي و بروز حملات قلبي روز به روز شايع تر شده و سن ابتلا به آن كمتر مي شود. طي تحقيقي كه در اين زمينه در امريكا انجام شد و بعد از بررسي سن قلب مردان و زنان بر اساس عوامل خطر ساز بروز بيماري هاي قلبي، مانند فشار خون بالا، چاقي و اضافه وزن، سيگار كشيدن و ديابت، مشخص شد كه عوامل زياد ديگري هم در بروز بيماري هاي قلبي دخيل هستند.
محققان دريافتند بيش از 50 درصد همه حملات قلبي با يك رژيم غذايي سالم قابل پيشگيري هستند. بنابراين سلامت قلب شما در دستان خودتان است. علاوه بر انتخاب يك رژيم غذايي سالم، كاهش وزنن نيز تاثير زيادي بر سلامت قلب دارد. در ادامه به چند ماده خوراكي اشاره مي شود كه به حفظ سلامت قلب كمك زيادي مي كنند.
بررسي هاي زيادي نشان داده اند افرادي كه كاكائو مصرف مي كنند، چه به شكل نوشيدني و چهبه شكل شكلات تلخ، از سلامت قلب بيشتري برخوردارند. طي 9 سال تحقيقي كه دانشمندان در همين زمينه انجام دادن، متوجه شدند خانم هايي كه 2 بار در هفته كاكائو يا شكلات تلخ مرغوب مصرف مي كنند، به ميزان 32 درصد كمتر از ساير خانم ها در معرض خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي هستند.
تحقيق بلند مدت ديگري بر روي مردان نيز نشان داد مرداني كه در هفته به ميزان يك سوم فنجان شكلات تلخ مصرف مي كنند، 17 درصد كمتر از ساير مردان در معرض ابتلا به سكته مغزي هستند. خواص كاكائو مربوط به موادي به نام پلي فنول polyphenol و فلاوانول flavanol مي شود. اين مواد ضد التهاب هايي هستند كه به حفظ سلامت قلب كمك مي كنند.
شكلات تلخ حداقل 70 درصد را براي مصرف انتخاب كنيد تا بيشترين ميزان آنتي اكسيدان مربوط به كاكائو به بدن شما برسد.
گوجه فرنگي سرشار از ماده اي به نام ليكوپن lycopene است، اين ماده آنتي اكسيداني است كه برخلاف مواد مغذي موجود در سبزيجات تازه، بعد از پختن افزايش پيدا مي كند. بسياري از تحقيقات انجام شده نوعي ارتباط بين مصرف گوجه فرنگي سرشار از ليكوپن و كاهش خطر بروز بيماري هاي قلبي، آسيب هاي پوستي و برخي سرطان ها يافته است.
محققان حتي دريافتند كه قرص گوجه فرنگي كه داراي غلظت بالايي از مواد مغذي گوجه فرنگي است، در مقايسه با دارونماها تا 53 درصد بيشتر به گشاد شدن رگ هاي خوني كمك مي كند. از آنجايي كه پلي فنول كه خواص ضد بيماري دارد، بيشتر در پوست گوجه فرنگي موجود است، بنابراين گوجه گيلاسي گزينه بهتري محسوب مي شود.
گردو سرشار از آنتي اكسيدان و اسيدهاي چرب امگا 3 است كه به طور قابل ملاحظه اي مي توانند خطر بروز بيماري هاي قلبي را كاهش دهند. بررسي هايي كه بر روي گردو و تاثير آن بر قلب انجام شده نشان داده اند كه خوردن 30 گرم گردو در بيشتر از 5 وعده در هفته مي تواند تا 40 درصد خطر بروز بيماري هاي قلبي را كاهش دهد.
بيشترين مزيت هاي گردو مربوط مي شوند به روغن موجود در آن، بنابراين با گرم كردن گردو مي توانيد به جذب روغن آن كمك كنيد و يا كمي روغن گردو خريداري كرده و از آن در سالادهاي خود استفاده كنيد.
تنها يك قاشق چايخوري تخم كتان حاوي 3 گرم فيبر و تنها 55 كالري است. به علاوه تخم كتان منبع فوق العاده اي از امگا 3 است كه به كاهش التهاب كمك كرده، به بهبود خلق و خو كمك مي كند و از بروز بيماري هاي قلبي و ديابت پيشگيري مي كند. چربي هاي سالم بري قلب، مانند آنچه در تخم كتان موجود است، سطح كلسترول خوب خون را افزيش مي دهد. تخم كتان را مي توانيد با اسموتي ها، سالادها و يا ماست مصرف كنيد.
سيري كه مدتي در كابينت مانده باشد و بعد از مدتي برگ هايي از سر آن سبز شده باشد، مطمئنا از نظر شما قابل استفاده نيست و معمولا آن را دور مي ريزيد. اما دانشمندان گزارش داده اند كه اين سير حتي نسبت به سير تازه داراي خواص آنتي اكسيداني بيشتري است. بررسي ها نشان داده اند افرادي كه در روز 4 قرص سير مصرف مي كنند، شاهد كاهش تجمع پلاكت هاي خوني بوده اند.
بررسي هايي كه بر روي 2000 بزرگسال انجام شد نشان داد افرادي كه تنها 2 درصد از كالري روزانه خود را از ماست دريافت مي كنند، 31 درصد كمتر از ديگران دچار فشار خون بالا مي شوند.
پژوهش ديگري نشان داد مصرف هفتگي ماست تا 6 درصد باعث كاهش فشار خون مي شود. اين خواص ماست مربوط به ويتامين D و كلسيم موجود در ان است. به علاوه برخي انواع ماست ها حاوي پتاسيم هستند كه به كاهش فشار خون كمك زيادي مي كند. به ياد داشته باشيد كه از ماست هاي طعم دار استفاده نكنيد، چرا كه اين ماست ها معمولا حاوي قند اضافه و كالري زياد هستند.
سيب زمين شيريني سرشار از فيبر و مواد مغذي است و با سرعت خيلي كمي هضم مي شود، با خوردن اين سيب زميني به راحتي مي توانيد چربي بسوزانيد. محتويات فوق العاده سيب زميني شيرين عبارتند از كاروتنوئيدها، آنتي اكسيدان ها كه سطح قند خون را ثابت مي كنند و مقاومت انسولين را كم مي كنند كه هر دو عامل از تبديل كالري به چربي پيشگيري مي كنند. خوردن سيب زميني شيرين خطر بروز ديابت، يكي از بزرگترين تهديدها براي قلب، را كاهش مي دهد. به علاوه ويتامين هاي موجود در اين ماده غذايي (ويتامين A، C و B6) به شما انرژي بيشتري براي فعاليت هاي ورزشي در باشگاه مي دهند.
آووكادو علاوه بر اينكه به غذا و سالاد طعم مي دهد، حاوي مواد مغذي زيادي است. آووكادو سرشار از چربي هاي غير اشباع است كه به كاهش كلسترول بد خون LDL كمك مي كنند و همچنين خطر بروز بيماري هاي قلبي و التهاب را كاهش مي دهد.
كلم يكي از بهترين غذاهاي ضد التهاب ست. يك فنجان از اين سبزي حاوي 33 كالري و مقدار زيادي فيبر، آهن و ويتامين هاي محلول در چربي و كلسيم است. به علاوه ويتامين هاي موجود در كلم عبارتند از ويتامين K، ويتامين A و ويتامين C.
طبق بررسي هاي انجام شده بادام سرشار از منيزيم و آنتي اكسيدان است و مي تواند با پايين آوردن سطح كلسترول بد خون و بهبود سطح قند خون و كنترل فشار خون از قلب محافظت كند.
انواع توت، از جمله بلوبري، تمشك، توت فرنگي، شاتوت و غيره سرشار از آنتي اكسيدان هايي هستند كه مي توانند راديكال هاي آزاد را كنترل كنند. راديكال هاي آزاد خطر بروز بيماري هاي قلبي و انواع سرطان را افزايش مي دهند. به علاوه توت ها سرشار از فيبر هستند و سطح گليسميك پايين دارند، به اين معنا كه اين ميوه ها سطح قند خون را كه منجر به مقاومت در برابر انسولين مي شود، افزايش نمي دهند.
غلات سبوس دار فراوري نشده اند و سرشار از فيبر هستند؛ بررسي ها نشان داده اند فيبر موجود در غلات باعث بهبود سطح كلسترول خون و كاهش خطر بروز حمله قلبي و سكته مغزي مي شود. به علاوه مصرف غلات خطر بروز چاقي و اضافه وزن را كاهش مي دهند. پروتئين فيبر و ويتامين ها باعث مي شوند مدت بيشتري سير بمانيد و كمتر به سراغ غذا برويد.
زنجبيل چيزي فراتر از ادويه ست. اين ريشه گياهي مي تواند به بهبود سطح كلسترول خون كمك كند. بررسي ها نشان داده اند خواص زنجبيل مربوط به ماده اي به نام جينجرول gingerol مي شود، اين ماده يك آنتي اكسيدان، ضد التهاب و آنتي باكتريال است. توصيه مي شود زنجبيل تازه را به چاي يا اسموتي خود اضافه كنيد و از خواص آن بهره ببريد.
داستان كوتاه آموزنده
داستان كوتاه آموزنده71
داستان كوتاه آموزنده61