قطع درختان جنگل الموت نگران‌كننده است

۳۳ بازديد ۰ نظر
معاون نظارت و پايش محيط زيست قزوين گفت: قطع درختان منطقه الموت موضوعي نگران‌كننده است و اخيراً دو متخلف در اين زمينه شناسايي و تحت پيگرد قانوني قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار حوزه محيط زيست گروه اجتماعي خبرگزاري آنا، در روزهاي اخير تصاويري از برداشت و قاچاق چوب از مناطق حفاظت شده استان قزوين در فضاي مجازي منتشر شد كه در اين تصاوير مشخص بود در محوطه تاريخي قلعه حسن صباح در طول يك روز بيش از ۱۰ دستگاه كاميون در حال بارگيري چوب درختان قطع‌شده بودند و اين در حالي است كه هر هكتار جنگل مي‌تواند اكسيژن مورد نياز ۱۰ نفر را تأمين كند.

عبدالحسين مظفري معاون نظارت و پايش اداره‌كل حفاظت محيط زيست استان قزوين در مورد قطع درختان الموت به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري آنا گفت: موضوع قطع درختان در مناطق تحت پوشش و حفاظت‌شده محيط زيست به‌شدت تحت كنترل و رصد است و در صورت مواجهه و شناسايي متخلفان قطع درخت در اين مناطق، حتماً به‌صورت قانوني با آن‌ها برخورد مي‌كنيم؛ همچنين در صورتي كه قطع درختان در خارج از مناطق حفاظت‌شده نيز صورت گيرد بلافاصله هماهنگي‌هاي لازم با اداره كل منابع طبيعي صورت گرفته و متخلفان تحت پيگرد قانوني قرار مي‌گيرند. هم‌اكنون نيز از سوي همكاران، برداشت و قطع درختان در حال رصد قرار دارد.


وي ادامه داد: در صورتي كه اين سودجويان از سوي مردم به ما معرفي شوند و گزارشي در اين زمينه دريافت كنيم مطابق قوانين و مقررات برخوردهاي لازم با آن‌ها صورت خواهد گرفت، ولي به هر حال قطع درختان منطقه الموت موضوعي نگران كننده است.

اين مقام مسئول در محيط زيست قزوين يادآور شد: متأسفانه هم اكنون رويكرد قطع درختان در عرصه‌هاي طبيعي و در حاشيه رودخانه‌ها و هم در باغات كه عرصه شخصي است در حال انجام است اما مي‌كوشيم با انجام شيوه‌هاي پيشگيري و كنترلي از بروز اين وضعيت جلوگيري كنيم.

به گفته مظفري، اخيراً در بخش منطقه الموت دو مورد متخلف قطع درختان را شناسايي كرديم كه يك مورد خارج از منطقه به همكاران اداره كل منابع طبيعي تحويل داده شد و آنها نيز براساس قوانين خاص خود با متخلفان برخورد خواهند كرد و همچنين يك مورد تخلف نيز در بخش طارم گزارش شد كه به دادگاه معرفي شده و هم اكنون پرونده در مرحله رسيدگي است.

وي بارگيري كاميون‌هاي متعدد از اين منطقه را رد كرد و گفت: معمولاً در اين منطقه با نيسان چوب درختان را بار مي‌زنند و از منطقه خارج مي‌شود.

معاون نظارت و پايش اداره‌كل حفاظت محيط زيست استان قزوين در پاسخ به اينكه سالانه چه ميزان برداشت و قاچاق چوب از استان قزوين داريم، يادآور شد: برداشت و قطع درختان در مناطق حفاظت‌شده استان قزوين ممنوع است و مطابق احكام كيفري با متخلفان برخورد مي‌شود كه اين مجازات نيز از سوي دادگاه تعيين مي‌شود اما در حوزه منابع طبيعي با توجه به سن و نوع و گونه درخت ميزان جريمه محاسبه مي‌شود.

وي در مورد تعداد متخلفان قطع درختان قزوين در سال گذشته گفت: سال قبل هيچ گونه گزارشي مبني بر قطع درخت و قاچاق چوب در منطقه نداشتيم ولي متأسفانه امسال شاهد اين موضوع در منطقه هستيم.

مظفري در مورد علل قطع درختان در سال جاري يادآور شد: هنوز آسيب‌شناسي و بررسي به‌صورت كارشناسي در اين زمينه صورت نگرفته است اما به نظر مي‌رسد با توجه به شرايط اقتصادي و تحريم‌هاي موجود كه مانع ورود و خروج از كشور شده شاهد اين وضعيت هستيم زيرا مسائل اقتصادي مي‌تواند در بروز اين وضعيت تاثيرگذار باشد.

معاون نظارت و پايش اداره‌كل حفاظت محيط زيست استان قزوين با اشاره به گونه‌هاي گياهي اين منطقه اظهار كرد: اكثراً در حوزه الموت غربي درختان زالزالك، در ارتفاعات الموت شرقي شاهد درختان ارس و در منطقه سفلي درخت بلوط و در حاشيه رودخانه‌ها نيز شاهد رويش درختان گز هستيم.

براساس اين گزارش، در طرح تنفس جنگل هرگونه بهره‌برداري و برداشت از جنگل ممنوع شده بود اما مشكل اينجاست كه سودجويان و قاچاقچيان همواره از مسيرهاي غيرقانوني وارد عمل شده و از طبيعت به نفع خود بهره مي‌برند بنابراين بايد با فرهنگ‌سازي براي بوميان منطقه آنها را نسبت به مزاياي وجود جنگل و پوشش گياهي  آگاه كرد تا در صورت مواجهه با متخلفان و قطع درختان در منطقه بلافاصله موضوع را به اداره كل محيط زيست و پليس اطلاع دهند و از آسيب به طبيعت و منابع طبيعي كشور جلوگيري كنند.


تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد