نكته:اين آمارها بدون هيچگونه قضاوتي و تنها براي آگاهي عموم مردم از سايت هاي خبري جمهوري اسلامي ايران جمع آوري مي شود
1
اراك،اصفهان، بندرعباس، تهران، شيراز، قزوين، قم، كرج، كرمان، مشهد، همدان و يزد از جمله شهرهايي هستند كه در شرايط « تنش آبي » به سر ميبرند . ستار محمودي قائم مقام وزير نيرو هم درباره اين ۱۲ كلانشهر كشور گفته بود كه با كمبود ۱۲۵ ميليون مترمكعب آب روبهرو هستند
2
رئيس شوراي هماهنگي مديران مديريت بحران پدافند غيرعامل صنعت آب و برق جنوب شرق كشور با بيان اينكه استان كرمان چالش عظيمي در حوزه آب دارد گفت: حدود هزار و ۷۴۲ ليتر بر ثانيه در شهر و بيش از ۷۷۳ ليتر بر ثانيه كمبود آب آشاميدني استان است.
3
مديركل مديريت بحران استانداري قزوين گفت: فروچاله ها كه در پي بهره برداري بي رويه از سفره هاي آب زيرزميني ايجاد شده اند، دشت قزوين را تهديد مي كنند.............متاسفانه شاهد روند رو به رشد ايجاد فروچاله ها و فرونشست زمين در دشت قزوين هستيم...........حتي برخي از اين فروچاله ها تا كمتر از صدمتري جاده اصلي ايجاد شده اند و بيم آن مي رود كه به زيرساخت ها و نقاط مسكوني آسيب وارد كند.
4
مديرعامل شركت آب منطقه اي همدان گفت: 62 درصداز حجم مخزن ذخيره آب سد اكباتان خالي است .
5
بر اساس تخمين موسسه منابع جهاني، ايران در سال ۲۰۴۰ سيزدهمين كشور در زمينه تنش آبي خواهد بود. بحران درواقع در جهان چنان جدي است كه ٦٦٣ميليون نفر در سراسر جهان بنا به آمار سال ٢٠١٦ به منابع آب آشاميدني دسترسي ندارند. بنا به همين آمار ٢ميليارد و ٤٠٠ميليون نفر در جهان هم به امكانات بهداشت اوليه دسترسي ندارند. در عين حال بايد توجه كرد كه مصارف آب آشاميدني در جهان ٧٠درصد براي آبياري، ٢٠درصد براي صنعت و ١٠درصد خانگي است.
6
سرپرست مركز ملي مطالعات راهبردي كشاورزي و آب اتاق ايران گفت: فقط پنج سال تا بروز فاجعه عمومي آب در كشور فاصله داريم كه ناشي از 50 سال سوء تدبير در اين زمينه است.......وي اظهار داشت: هنوز به اراده كافي براي حل اين مشكل نرسيده ايم و فاقد يك راهبرد جامع، فراگير و ملي با زمان بندي مناسب و مورد وفاق حاكميت و بخش خصوصي در اين زمينه هستيم.
7
دبير طرح احيا و تعادل بخشي آبهاي زيرزمين مديريت منابع آب ايران نيز در اين همايش گفت: خراسان رضوي 21 درصد كسري مخزن آبهاي زيرزميني كشور را به خود اختصاص داده است كه رقم بسياري است.
8
عبدالله فاضلي افزود: در استانهاي سه گانه خراسان و سيستان و بلوچستان سالانه 8.5 ميليارد متر مكعب از سفره هاي آب زيرزميني برداشت مي شود كه اين رقم بايد حداكثر پنج ميليارد متر مكعب باشد......وي ادامه داد: سالانه شاهد نيم متر افت در آبخوانهاي اين چهار استان شرقي كشور هستيم.
9
استاد دانشگاه تربيت مدرس تهران نيز در اين همايش با اشاره به طرح انتقال آب از درياي عمان به خراسان رضوي گفت: شما يك كشور را نشان دهيد كه آب را شيرين كرده باشد و براي مصرف آن را به هزار كيلومتر آن طرف تر انتقال داده باشد آن وقت اين كار را انجام دهيد، حداكثر انتقال آب شيرن در دنيا تا 100 كيلومتري بوده است.
10
رئيس كميسيون كشاوري، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: ريشه هاي فقر در استان سيستان و بلوچستان در توسعه بخشهاي ديگر كشور است و آنچه در شرق كشور از فقر و ناكامي و تنگدستي مشاهده مي شود معلول سياستهاي نادرست توسعه اي است از جمله اينكه 74 درصد بودجه كشور بودجه شركتهاي دولتي است و يك چهارم بودجه باقيمانده كشور بودجه بخشهاي ديگر است كه تازه يك سوم آن هم صرف حقوق و دستمزد كاركنان دولت مي شود.
احمد علي كيخا افزود: منافع ملي ما به درستي تعريف نشده است و به همين علت است كه سيستان و حوضه هريرود فدا مي شود.
وي گفت: آب بايد اولويت همه امور كشور باشد.
11
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران نيز در اين همايش گفت: در كشور ما هيچ گاه براساس نگاه آمايش سرزميني برنامه هاي توسعه اجرا نشده است در حالي كه با اين تنوع طبيعي و اقليمي كشور نمي شود نسخه واحدي براي تمام كشور نوشت.
غلامحسين شافعي افزود: در نتيجه به وضع كنوني گرفتار شده ايم كه هنوز هم به قوت خود باقي است به عبارت ديگر اشكال كار خيلي ريشه اي تر از آن است كه بتوان بدون نگاه به بقيه عوامل، مشكل آب را حل كرد.
وي ادامه داد: ما برنامه نداريم و تمام حركتهايمان با چشمهاي بسته انجام مي شود به عنوان مثال در استان خراسان رضوي در اكثر روستاهايي كه آب آشاميدني آنها با تانكر تامين مي شود صنايعي را توسعه مي دهيم كه آينده خطرناكي در پيش داريم.
گردآوري:ابوالقاسم كريمي(فرزندزمين)
13/دي/1397