منابع:
ويكي پديا
بيميتو
azki
سايت بيمه پارسيان
1
قراردادي است كه ميان يك شركت بيمه و شخص بيمه شونده (يا ضامن وي) منعقد ميشود، كه در آن بيمه شونده متعهد به پرداخت مبلغي به صورت تعيين شده (كه غالباً در اقساط بلند مدت طراحي ميشود) در قرارداد ميگردد و اين پرداختها تا زماني معين، بسته به نوع قرارداد، ادامه خواهد داشت و با بروز وقايعي چون: مرگ، ابتلا به بيماري لاعلاج يا احتياج شخص به مراقبتهاي ويژه پزشكي، شركت بيمه موظف خواهد بود، سرمايه بيمه شده را بهطور يكجا يا به صورت مستمري به بيمهگذار يا به شخص ثالثي كه وي تعيين كرده، بپردازد.
2
نقشهاي اصلي در بيمههاي زندگي عبارتند از بيمهگذار، بيمهشده و ذينفعِ بيمهنامه. بيمهگذار مالك بيمهنامه است و حق بيمه را ميپردازد؛ بنابراين تصميمگيري در مورد همهٔ اجزاي بيمهنامه از جمله تعيين ذينفع، بر عهده بيمهگذار است. بيمهشده، فردي است كه زندگياش بيمه شده و درصورتيكه در طول مدت بيمهنامه فوت كند، غرامت فوت به ذينفع پرداخت ميشود. ممكن است بيمهگذار و بيمهشده، يك نفر باشند؛ يعني يك شخص خودش را بيمه كند. اما اين امكان نيز وجود دارد كه اين دو نقش، دو نفرِ مختلف باشند. در صورت فوتِ بيمهشده، تنها شخصي كه ميتواند غرامت فوت را دريافت كند، ذينفعِ بيمهنامه است؛ بنابراين بازنگري بيمهنامه توسط بيمهگذار و اطمينان از اين كه ذينفع بهدرستي در بيمهنامه ذكر شدهباشد، اهميت زيادي دارد. ذينفع بيمهنامه ممكن است يك يا چند نفر باشد. درصورتيكه در بيمهنامه چند نفر به عنوان ذينفع ذكر شوند، بايد درصد سهم هر يك از آنها مشخص شدهباشد يا اولويت گذاري شوند. بيمهشده نميتواند ذينفع بيمهنامه نيز باشد، اما بيمهگذار و ذينفع ممكن است يك نفر باشند. در برخي از كشورها براي كاهش ميزان ماليات، توصيه ميشود كه بيمهگذار، يكي از نقشهاي ذينفع يا بيمهشده را نيز دارا باشد
3
بيمههاي تأمين اجتماعي ماهيتي درماني دارند و البته تفاوتهاي زيادي با بيمههاي عمر دارند. اما ميتوان گفت، بيمههاي عمر ميتواند مكمل بيمه تأمين اجتماعي باشد. براي مثال، بيمه تأمين اجتماعي در صورت فوت فرد مبلغ بسيار ناچيزي به بازماندگان وي پرداخت ميكند درصورتيكه در بيمه عمر در صورت فوت فرد حتي اگر يك قسط از حقبيمه را پرداخت كرده باشد، بهغيراز پرداخت سرمايه فوت، اگر فوت براثر حادثه باشد (در صورت خريد پوشش فوت براثر حادثه) تا ۳ برابر سرمايه فوت را به بازماندگان وي پرداخت ميكند.
***
البته لازم به ذكر است در بيمه تامين اجتماعي بازماندگان فرد فوت شده مي توانند مستمري دريافت كنند كه اين امكان در بيمه هاي عمر به شكل مستمري تامين اجتماعي وجود ندارد. همسر بصورت نامحدود و فرزند دختر تا زماني كه مجرد باشد و فرزند پسر تا ۱۸ سالگي ميتوانند حقوق و مستمري معادل قانون كار دريافت كنند.
4
آشنايي با اصطلاحات بيمه عمر و سرمايهگذاري
***
بيمهگر: شركتي كه فرد متقاضي (بيمهگذار) را تحت پوشش بيمه عمر قرار ميدهد.
***
بيمهگذار: فردي كه خريد بيمه عمر را انجام داده و طبق قرارداد حق بيمه را پرداخت ميكند. شخص بيمهگذار ميتواند در طول مدت قرارداد بيمه عمر تغيير كند.
***
بيمهشده: فردي كه تحت پوشش بيمه عمر قرار دارد و فوت يا حياتش شرط اصلي برقرار بودن بيمه عمر ميباشد. بيمهشونده و بيمهگذار ميتوانند يك نفر باشند، اما اين امكان وجود دارد كه شخصي فرد ديگري را بيمه كند. براي نمونه فردي فرزند خردسال خود را بيمه عمر و پس انداز و آتيه كرده و حق بيمههايش را پرداخت ميكند.
***
ذينفع: شخصي كه از سوي بيمهگذار تعيين ميشود تا پس از فوت بيمهشده، سرمايه بيمه عمر را دريافت نمايد.
***
سرمايه فوت: مبلغي است كه در صورت فوت بيمهشده، شركت بيمه متعهد ميشود به ذينفعان بيمه عمر پرداخت نمايد.
***
سرمايه حادثه (سرمايه فوت ناشي از حادثه): در صورتي كه فرد بيمهشده بر اثر حادثه فوت كند، سرمايهاي بيشتر از سرمايه فوت به ذينفعان او تعلق ميگيرد.
***
ضريب تشكيل سرمايه: اين ضريب در شركتهاي مختلف متفاوت ميباشد. ضريب تشكيل سرمايه، بر حق بيمه ساليانه اعمال شده و سرمايه فوت را تعيين ميكند. بعنوان مثال اگر ساليانه ۶۰۰ هزار تومان حق بيمه عمر پرداخت شده و ضريب تشكيل سرمايه ۲۵ برابر باشد، سرمايه فوت بيمه گذار ۱۵ ميليون تومان خواهد بود.
5
انواع بيمه عمر
***
بيمه عمر ساده زماني
***
در اين حالت بيمهنامه براي مدت محدودي معتبر است و تنها درصورتيكه فرد در اين بازه زماني فوت كند شركت بيمه سرمايه فوت او را به ذينفعاني كه بيمهگزار تعيين ميكند ميدهد. درصورتيكه فرد زنده بماند شركت بيمه هيچ مبلغي به او پرداخت نخواهد كرد.
***
بيمه تمام عمر
***
در اين نوع از بيمه عمر بعد از فوت فرد، سرمايه فوت به ذينفعان او ميرسد. علاوه بر اين پوششهايي نيز ميتواند شامل فرد شود. ***
بيمه عمر مانده بدهكار
***
در اين نوع بيمه اگر فرد در حالي فوت كند كه وامهايش را بهطور كامل نپرداخته است، شركت بيمه پرداخت باقي وامش را بر عهده خواهد گرفت و از ارث باقيمانده از او مبلغي كسر نخواهد شد و به اين صورت خانواده فرد تحت فشار مالي نخواهند بود.
***
بيمه عمر و سرمايهگذاري
***
در اين حالت فرد در واقع با پرداخت حق بيمههاي ناچيز طي ساليان، سرمايهاي را ذخيره ميكند كه در بسياري از مواقع ميتواند راهگشاي مشكلاتش باشد. اين نوع بيمه در واقع اصليترين نوع بيمه عمر است . بيمه عمر و سرمايهگذاري در شركتهاي مختلف بيمه در قالب طرحهاي مختلفي ارائه ميشود و ممكن است با اسامي مختلفي معرفي شود. عنوانهايي مانند بيمه عمر و پسانداز، بيمه زنان خانهدار، بيمه تأمين آتيه، بيمه آتيه فرزندان و غيره كه در واقع ماهيت آنها صرفنظر از تفاوت در جزئيات يكسان است.
6
مهم ترين مزاياي بيمه عمر و سرمايهگذاري
***
معافيت مالياتي
*
دريافت وام
*
بيمهنامه عمر و سرمايهگذاري به تدريج و با تشكيل اندوخته سرمايهگذاري تبديل به يك ضمانتنامه معتبر مانند اسناد مالي و اعتباري در معاملات خواهد شد.
*
پوشش بيمه عمر در سطح جهان
*
بيمهگر ميتواند در هر زمان كه بخواهد اين بيمهنامه را فسخ كند و در تاريخ فسخ ميتواند ارزش باز خريدي بيمهنامه خود را دريافت كند.
*
هماهنگ با تورم
*
پوشش هاي درماني
*
پوشش فوت
*
پوششش فوت بر اثر حادثه
*
پوشش نقص عضو
_____________________________
گردآوري:ابوالقاسم كريمي
تهران_ورامين
نماينده فروش و مشاور دو شركت بزرگ بيمه پارسيان وَ پاسارگاد
صدور انواع بيمه نامه در سراسر كشور
متقاضيان شغل در دو استان تهران و البرز تماس بگيرند
09057803005
09057803006